Csokis-epres muffin
Egy időben mindig muffint gyártottam, már meguntam, de valamelyik nap vendégségben voltunk, ahol azzal kínáltak és eszembe jutott, hogy nekem is kéne sütni megint. Sikerült hozzájutni egy doboz eperhez, és így azt találtam ki, hogy a sima csokis muffinomba azt teszem bele, nagyon finom lett.
Hozzávalók:
25 dkg eper
26 dkg liszt
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4-5 evőkanál tortadara
1 sötőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg cukor
2,5 dl joghurt vagy kefír
12,5 dkg puha vaj
2 tojás
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180C-ra.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, kakaóport, sütőport, tortadarát és a szódabikarbónát. EGy másik tálban a tojásokhoz adjuk hozzá a cukrot és habverővel keverjük jó habosra, ha már kellően habos adjuk hozzá a vajat és a kefírt vagy joghurtot és keverjük tovább. (a jó muffin titka,hogy sokáig kell a tojást verni, hogy jó levegős legyen, valamint hogy a nedves és száraz alapanyagok külön kezdjenek készülni). Ha egynemű lett a folyékony massza is, akkor kezdjük apránként beledolgozni robotgéppel a lisztes keveréket. Egy még keverhető, de ragacsos masszát kell kapni. Végül keverjük bele fakanállal a megmosott és négybe vágott epreket, és adagoljuk ki a kibélelt muffin formákba. 20 percig sütjük az előmelegített 180C-os sütőben.